Bakgrunn for prosjektet:
Helsetjenestens driftsorganisasjon for nødnett skal anskaffe en ny Kommunikasjonsløsning for Akuttmedisinsk Kjede (KAK). I denne sammenheng må det utarbeides et en rekke kvalifikasjoner for hvordan den nye løsningen må funke. I min tid som praktikant fikk vi i oppgave å se på tekstbaserte kommunikasjonen mellom en 113 operatør og en innringer.  
Min rolle i prosjektet:
Jeg jobbet som en tjenestedesigner i dette prosjektet. Sammen med en annen praktikant hadde vi ansvar for å finne brukerbehov og smertepunkter med en allerede eksisterende løsning og gi forslag til forbedringer ut ifra innsikten vi hadde hentet inn.
Tilnærming:
Prosjektet gikk i stor grad ut på å finne innsikt om tanker rundt den allerede eksisterende løsningen og hvordan denne kunne bli forbedret.
Gjennom prosjektet brukte vi en rekke metoder for å komme frem til et endelig konseptforslag, disse var:
 - Desktop research
 - Gjennomførbarhet Matrix
 - Intervjuer
 - Fokusgrupper
 - Affinity diagram

Ved å bruke metodene desktop research, intervjuer og fokusgrupper fikk vi hentet ut store mengder med innsikt fra både brukere og faglige forankringer i allerede utført arbeid rundt temaet. For å organisere denne innsikten og hente ut viktige behov og smertepunkter brukte vi metodene gjennomførbarhet matrix og affinity diagram. Ved å bruke disse metodene klarte vi å kartlegge innsikten og prioritere behovene til brukerene. 
Etter å ha gjennomført desktop research og gjennomførbarhet matrix'en kom vi frem til tre temaer som vi skulle utforske mer, disse var: Sanntids teksting, bruk av emoji og generelle​​​​​​​ punkter rundt den allerede eksisterende løsningen. Vi tok disse tre temaene videre med oss inn i intervjuer og fokusgruppen for å finne ut hva brukerene tenkte rundt det.

Bilde av Miro brettet under praksis

Utfordringer:
Utfordringene vi kom over i dette prosjektet var å få nok bruker innsikt slik at vi kunne forankre anbefalingene vi skulle fremvise. Vi intervjuet tre personer som jobbet ved forskjellige deler av helsevesenet som 113 operatører. Ved å intervjue disse tre fikk vi mye god innsikt, men ved å kunne intervjue flere kunne vi fått perspektivet til flere operatører som kunne ha forsterket forslagene vi kom med.
Løsning:
Løsningen vi kom frem til var en sluttrapport som ble gitt til HDO. Her ga vi anbefalinger på hva de burde fokusere videre på med tanke på brukerinnsikten vi hadde innhentet. Vi holdt også en presentasjon til hele bedriften hvor vi ga anbefalinger og presenterte funnene. ​​​​​​​
Back to Top