Bakgrunn for prosjektet:
Dette skoleprosjektet oppsto i faget "Informasjonsarkitektur" på NTNU. 
Bakgrunnen for prosjektet var: "Gjøvik er en by hvor kulturlivet sprudler med konserter og mange små og store arrangementer i løpet av året. Byen vår Gjøvik har en ambisjon om å samle alt som skjer i Gjøvik på websiden gjovikby.no for å forsterke utviklingen av Gjøvik sentrum som regionsenter. "
Min rolle i prosjektet:
I dette prosjektet hadde vi veldig flytende roller. Alle var med i alle fasene og vi fordelte arbeidet likt mellom alle. Hvis det er noe jeg kan trekke frem var det at jeg var mest med å produsere mobil versjonen av løsning. 
Tilnærming:
Klassen begynte å dele seg i to. Halvparten av gruppene skulle intervjue kultur deltakere og andre halvdel av klassen skulle intervjue kulturarrangører. Etter at alle hadde transkribert intervjuene sine la vi dem inn i et felles dokument som ble delt med klassen. Ved å gjøre dette fikk de forskjellige gruppene store mengder innsikt. 
Kulturbrukere er primærmålgruppen til Hva Skjer Gjøvik. Kulturbrukerne har følgende behov: 
 - Ønsker et sted der arrangementene på Gjøvik samles, slik at de vet hva som foregår i byen, uten å måtte sjekke flere forskjellige steder. 
 - Kunne lete etter arrangementer uten å måtte være avhengig av Facebook. 
Arrangører er sekundærmålgruppen til Hva Skjer Gjøvik. Arrangørene har følgende behov: 
 - Kunne opprette arrangementer raskt og enkelt. 
 - Kunne følge opp eksisterende arrangement på en enkel metode. 
 - Kunne nå ut til flere (spesielt studenter) på Gjøvik. 
 - Kunne dele arrangementer med andre utenfor Hva Skjer Gjøvik. ​​​​​​​ 
For å lage en god løsning må vi ha en oversikt over hva vi trenger og ikke trenger. Etter å ha lest gjennom de fleste intervjuene bestemte vi oss for å lage fem personas basert på fellestrekk vi fant i intervjuene. Dette gjør det lettere for oss å vite hva brukerne faktisk trenger, og lettere å definere spesifikke elementer som må med. Vi fortsatte videre med å lage scenarioer for disse basert på hva de var ute etter på Hva Skjer Gjøvik-nettsiden. Deretter gikk vi videre med fire scenarioer for å basere tjenesten på. 
Utfordringer:

Den største utfordring vi støttet på var det med å teste prototypene vi lagte. Som med mange av fagene vi har på skolen blir det ofte litt knapp med tid mot slutten av prosjektet til grundig testing av prototypene vi lager. Så hadde jeg gjort prosjektet igjen ville jeg gjerne hatt mer testing i slutten av prosjektet.
Løsning:
Løsningen vår i dette prosjektet ble en to delt løsning, vi designet en nettside og en app. Nettsiden fokuserer mest på aspektet til en arrangør mens appen fokuserer på deltakere av kultur arrangementer. I nettside skal arrangørerne lett opprette arrangementer og invitere brukere til å komme. I appen skal brukerene kunne finne ut hva slags arrangementer som skjer i Gjøvik og omegn ved hjelp av flere funksjoner som forhåndsdefinerte kategorier, søke funksjon og filter funksjoner.
Løsningen skal være en samlet plattform for alle kultur arrangementene som foregår i Gjøvik, samtidig skal den også vise frem andre tilbud som innbyggerne av Gjøvik kan ha nytte av, som skatehallen eller jungelparken.
Back to Top